Tuesday, March 17, 2009

Надка Павлова, кмет на кв. Калкас: Калкасчани са търпеливи и качествени хора и сега мечтата за канализация най-после ни се сбъдва

Надка Павлова, кмет на кв. Калкас: Калкасчани са търпеливи и качествени хора и сега мечтата за канализация най-после ни се сбъдва : Новините от Перник - Агенция За Перник
feature photo
Г-жо кмет, как ще коментирате това, че мечтата на кв. Калкас – да има канализация – започва да се сбъдва?

Това може би е най-щастливият ден не само за мен, като кмет на населеното място, а и за всички калкасчани. Аз винаги съм била на мнение, че едно населено място заслужава да живее по-добре, условията да бъдат по-добри. Защото в крайна сметка сме в 21 век. И мисля, че калкасчани още повече го заслужават. Изграждането на канализационната система дай боже всичко да върви както трябва, всичко да бъде в срок, да се видим пак отново при рязането на лентата догодина и да правим само неща, които ще бъдат добри за града ни. Живи и здрави да бъдат всички, които спомогнаха и г-жа Янакиева, защото без нейната намеса, без лобито, което имаше тя, нямаше да е реалност това, на което сме свидетели в момента.

След изграждането на канализацията, какво има още за вършене в кв. Калкас?

Когато бъде изградена канализационната система, в Калкас има улици за ремонт. Инфраструктурата ни е на много лошо ниво. Но се задържаше години наред точно поради това, че не е нормално да се асфалтират улиците и след това да се копаят. Когато приключи всичко, тогава вече ще мислим и за по-добра инфраструктура, за изграждане на пътища.

А досега какво беше?

Изключително трудно, но калкасчани сме хора, които сме много търпеливи, много качествени, много стойностни и за това може би доживяваме този радостен момент. Важното е да се чака и да се вярва – и то винаги се случва.

От поколения наред я чакаме тази канализация, всеки е мечтаел за това. Когато човек знае, че един бюджет на община не може да реализира такъв грандиозен проект, само така може да стане – чрез добри проекти, приемане и реализация.
Разкажете за параклиса в Калкас, който успяхте да възстановите?

Преди години също е имало параклис на мястото, който се е
казвал “Св. Димитър”. С времето се е саморазрушил, защото е нямало кой да се грижи за него. Но желанието на всички беше да бъде изграден. И ние за година и пет месеца го изградихме, направихме нещо, в което е вложено много любов и много работа.

А кой спонсорира всичко това?

Изградихме го само и предимно с дарители.
Сега параклисът работи ли?
Да, като сграда ни е готов, остава двора. Ще правим магерница тази година, огради, зелени площадки. Но самият параклис като сграда е готов и е нещо невероятно.
Така, че на калкашани им се случват само хубави неща и дай боже да са само такива.


1 comment:

  1. Браво! Това е много добра новина! Срамота е, толкова време хората да се измъчват без канализация!
    Автошкола София

    ReplyDelete

iPernik

Перник - актуална информация за региона